İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE EĞİTİM VE GELİŞTİRME ETKİNLİĞİ ÖRNEK BİR UYGULAMA - Hafizullah Bek (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Çalışmanın amacıpersonelin verimliliğini arttırmak ve bunun için planlı, programlıçalışmalar hazırlamak ve bu programlarıhazırlarken çalışanların hayat boyu planlıve programlıöğrenme alışkanlığıedinmelerini sağlamaktır. Bu amaç kapsamında; şirket içi-dışıeğitim olanaklarıyeterli midir? Şirket içi-dışıeğitim konularına katılımlar olumlu algılanmakta mıdır? Eğitim ihtiyacıbelirleme yöntemi çalışanlar açısından olumlu algılanıyor mu? Sorularına cevap aranmıştır. Uygulama, bir hizmet işletmesinde yürütülen sistemli eğitim ve geliştirme süreciyle ilgili gözlem, görüşme, doküman inceleme ve anket aracılığıyla bilgi toplanmıştır. Anket çalışmasına 122 denek katılmıştır. Araştırmada kullanılan bilgi toplama aracıaraştırmacıtarafından oluşturulan 33 sorudan oluşan tarama anketidir. Uygulama sonucu, tespit edilen eğitim açığınıgidermek ve verimliliği arttırmak için personel ve yöneticilerin eğitilmesi önerilmiştir.