تحلیل مشخصه های‌ اثر بخش در کاهش تشعشعات حرارتی سطح بدنه بالگرد - هادی امیرآبادی; صفا خزایی; محمد داودآبادی فراهانی (پدافند غیرعامل)
کاهش میزان انرژیهای تشعشع یافته از ادوات نظامی نظیر بالگرد، منجر به افزایش امکان مخفیسازی یا استتار آنها میگردد. در این پژوهش ابتدا پارامترهای موثر بر انتقال حرارت تشعشعی شامل معادلات انتقال حرارت، تاثیرات محیط انتشار، شار حرارت رسیده به سطح بدنه بالگرد و هندسه سطح بدنه بالگرد مورد بررسی قرار میگیرد. سپس شبیهسازی نرمافزاری در حضور نور خورشید و در زوایای مختلف و میزان تاثیر آن بر سنجندههای حرارتی انجام میشود. نتایج بدست آمده از شبیهسازی نشان میدهد که زاویه بالگرد و ضریب جذب بهترتیب مشخصههای اثربخش در تشعشع حرارتی هستند. با تغییر زاویه بالگرد، ضریب دید بین سنجنده و بالگرد تغییر کرده و در نتیجه میزان تشعشع فی مابین نیز متغیر شده و این تغییرات هم باز با تغییر در رنگ، جنس، سطح و سایر عوامل موثر بر ضریب جذب، تغییر میکند.