IMPACTS OF INFLATION, EXCHANGE RATE, INTEREST RATE, GOVERNMENT INVESTMENT, GNP and CR/P ON PRIVATE INVESTMENT (1964-1997) - Doğan UYSAL (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Çalışmanın amacı, faiz oranları, enflasyon, hükümet yatırımları, döviz kurları ve özel sektör yatırımları arasındaki ilişkileri muhakemeye çalışmaktır. Bunlar arasında sıkı bir ilişki sözkonusudur. Özel sektör yatırımları, faiz oranları, enflasyon, döviz kurları, hükümet yatırımları tarafından etkilenmektedir. Bu çalışmada öncelikle 1964’ten 1997’ye kadar olan 33 yıllık dönem ele alınıp incelenmiştir. Daha sonra 33 yıllık dönem 1964’ten 1980’e ve 1980’den 1997’ye olmak üzere iki ayrı alt dönem halinde incelenmiştir. Bu dönemler içinde özel sektör yatırımları bağımlı değişken, diğerleri bağımsız değişken olarak ele alınmış ve aralarındaki ilişki ortaya konmaya çalışılmıştır.