Методика розрахунку ефективного значення потужності електромагнітного випромінювання оглядових РЛС - В.Й. Климченко; О.В. Бєлавін; В.О. Тютюнник; К.А. Тах’ян (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Проаналізовані особливості радіолокаційних засобів, що перебувають на озброєнні РТВ, як джерел електромагнітного випромінювання. Показано, що радіолокаційні засоби з регулярним оглядом простору характеризуються ефективним значенням потужності, що діє на навколишні об’єкти, яке є еквівалентом потужності, створюваної ненаправленим джерелом неперервного електромагнітного випромінювання. Розроблена методика визначення ефективного значення потужності, що діє на об’єкти, які перебувають в зоні дії радіолокаційних засобів різного призначення.