DIE GRÄUELTAT IM KORAN - Mesut Avcı (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Zulüm kavramı Kur’an’da birçok farklı anlamda kullanılmıştır. Kur’an’ın ısrarla üstünde durduğu konulardan biri zulümdür. Zulüm kavramı incelendiğinde, bu kavramın şirk, küfür ve nifak ile bağlantılı kullanıldığı görülecektir. Yine zulmün hem kişinin Allah’a karşı, insanlara karşı ve en ilginç hususlardan biri de insanın kendisine karşı bir çok yönü olabilecek geniş kavramlardan biri olduğu da gözönünde tutulmalıdır.İslam’ın değerlerinden uzaklaştıkça bu kavramı toplumsal ve kişisel hayatımızda bol bol duymaktayız. İşte bu kavramın içerdiği manalar ile birlikte, bu kavramın içerdiklerinden taşıyan kişilerin dikkat etmesi gerekmektedir. Kur’an’ın şiddetle sakınılması gerektiğini ifade ettiğ bir kavram olan Zulümden nasıl korunmalı?p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; line-height: 8.1px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p2 {margin: 1.8px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p3 {margin: 0.1px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}span.s1 {letter-spacing: 1.9px}span.s2 {letter-spacing: 0.8px}span.s3 {letter-spacing: 0.9px}span.s4 {letter-spacing: 1.1px}span.s5 {letter-spacing: 0.3px}span.s6 {letter-spacing: 0.6px}span.s7 {letter-spacing: 0.5px}span.s8 {letter-spacing: 1.5px}Bu sorunun cevabını yine Kur’an’da aramak gerekmektedir.