HZ. PEYGAMBER’İN (SAS) EĞİTİM METOTLARINDAN ‘TÂLİM’ KAVRAMI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME - Muhammed Emin Yıldırım (Siyer Araştırmaları Dergisi)

(untitled)
Kur'ân-ı Kerim'de açıkça ifade edilen Hz. Peygamber'in (sas) görevlerinden biri de tâlimdir. Bu çalışmada Hz. Peygambe'rin (sas) neleri tâlim ettiği (içerik) ve nasıl tâlim ettiği (metod/yöntem), seçilen bazı ayet ve hadislerden hareketle genel hatları ile tespit edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca tâlim ile ilintili olduğu düşünülen tatbik, tedric, ta’dîl, tashih ve taltif kavramları da Hz. Peygamber'in (sas) eğitim metodu bağlamında ele alınmıştır.