Meslek Yüksekokullarının Eğitim Sistemimizdeki Yeri Ve Sayısal Gelişmeler - Bilal Sevinç (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Nitelikli ve yüksek nitelikli insan gücünün sayı ve nitelik olarak ülke gereksinimlerini karşılayacak düzeye ulaştırılması gelişmekte olan ülkeler için oldukça önem taşımakladır. Sanayinin ve kalkınma sürecinin gerektirdiği ara insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdamı Türkiye için de öncelikle çözüm bulunması gereken sorunlardandır. Bu gereksinimin giderilmesinde meslek yüksekokullarına büyük görevler düşmektedir. Ancak meslek yüksekokullarının önemi günümüzde yeterince kavranamamıştır ve bu nedenle bu okullardan yeterli verim alınamamaktadır