Роль етіопатогенетичних факторів безплідності у морфофункціональних змінах в організмі жінок під час вагітності (огляд літератури) - O.V. Kolomiets (Український журнал Здоров'я жінки)
Вагітні, які мали безплідність ендокринного і трубно-перитонеального ґенезу в анамнезі, на сьогодні становлять значний сегмент у загальній кількості вагітних, і простежується чітка тенденція щодо зростання чисельності таких жінок.