Siyasi Partilerin 2019 Yerel Seçimlerinde Web Sitesi Kullanımı ve Karşılaştırmalı Analizi - Emrah Arğın (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Kitle iletişim araçları; yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü bir güç olarak kabul görmektedir. Günümüzde en etkili ve yaygın kullanılan kitle iletişim aracı ise internettir. İnternet ülkemizde siyasetçiler tarafından yardımcı ve tamamlayıcı bir araç olarak sıklıkla kullanılmaktadır ve bundan sonra da kullanılmaya devam edecektir. Toplum üzerinde önemli etkisi olan internet medyası, Web 2.0’ın gelişimiyle birlikte çift yönlü iletişime olanak tanıyan yapıya kavuşmuştur. Siyasi partiler, geleneksel kitle iletişim araçlarıyla birlikte, seçmenlerle etkileşim halinde olabilmek için internetin bütün imkânlarından faydalanmaktadır. Bu çalışmada, mecliste grubu bulunan AK PARTİ, CHP, İYİ PARTİ, MHP ve HDP'nin 31 Mart 2019 yerel seçimleri süresince kurumsal Web sayfaları karşılaştırmalı olarak analiz edilmektedir. Siyasi partilerin kurumsal Web sayfaları, işlevsellik ve tasarımsal özellikleri bakımından karşılaştırılarak değerlendirilmiştir. İçerik analizi yönetimi ile elde edilen bulgulara göre, Siyasi partilerin, kurumsal Web sayfalarını propaganda ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla sıklıkla kullandığı tespit edilmiştir.