Türkiye’nin Uluslararası Yayın Performansının Analizi - Ahmet Gülmez; Mehmet Ak (Akademik İncelemeler Dergisi)
Bu makalede Institute for Scientific Information (ISI) tarafından hazırlanan atıf indekslerine göre Türkiye’nin 1980-2004 döneminde yapmış olduğu yayınlar incelenmektedir. 1980 yılında 439 olan yayın sayısı 25 yılda32 kat artarak 14281’e ulaşmıştır. Bu sayı ile Türkiye 2004 yılında dünya bilimine % 1.05 oranında katkıda bulunarak dünya sıralamasında 21.sıraya yükselmiştir. Sadece yayın sayısındaki artışa bakılarak yapılan değerlendirmeler yanıltıcı olmaktadır. Ülke nüfuslarını dikkate alarak yapılan sıralamada Türkiye 34. sırada yer almaktadır.