Методичний підхід до рішення задачі прицілювання для скидання повільно падаючих вантажів з транспортних безпілотних літальних апаратів - В.М. Петров; А.Ф. Кудрявцев; І.О. Кашаєв (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті з використанням балістики повільно падаючих тіл, теорії і практики парашутного десантування транспортними пілотованими літальними апаратами розглядається методичний підхід до рішення задачі прицілювання для автоматизованого скидання повільно падаючих вантажів з перспективних транспортних безпілотних літальних апаратів. Під повільно падаючими вантажами розуміються бойова техніка, боєприпаси, продовольство та інші військові вантажі, що доставляються (скидаються) військам парашутним способом. Сутність рішення задачі прицілювання полягає у виведенні транспортного безпілотного літального апарату в розрахункову точку, при скиданні з якої забезпечується влучення повільно падаючого вантажу в заданий майданчик. У методичному підході, що розглядається, точка скидання вантажу розраховується з врахуванням фактичних параметрів польоту транспортного безпілотного літального апарату, балістичних характеристик вантажу, напряму і швидкості середнього вітру, метод визначення яких пропонується.