روش‌های تهیه پوشش‌های نانو ساختاری TiO2 در فرآیند فتوکاتالیزوری راکتورهای ثابت - فاطمه اوشنی; رضا مرندی; سوسن رسولی (مطالعات در دنیای رنگ)
رنگزاهای صنعتی کاربردهای زیادی در صنایع مختلف مانند نساجی، کاغذسازی و آرایشی دارند. حدود 15% از ساختار اولیه مواد رنگزا به همراه پساب وارد محیط زیست می‌شوند. روش‌های زیادی برای حذف رنگزاهای مضر وجود دارد که می‌توان به جذب سطحی، منعقدسازی، تخریب بیولوژیکی، فرآیندهای غشایی و اکسیداسیون پیشرفته اشاره کرد. اخیراً فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته مورد توجه قرار گرفته است. در میان روش‌های اکسیداسیون پیشرفته روش کاتالیزورهای نوری با استفاده از نیمه هادی‌ها به سبب عدم ایجاد مواد مضر ثانویه، انجام فرآیند در دما و فشار محیط و پاک بودن آن کاربرد بیشتری دارد. از بین نیمه هادی‌ها TiO2 به دلیل فعالیت فوتوکاتالیزوری بالا، غیر سمی و ارزان بودن مورد استفاده بیشتری قرار گرفته است. در این مقاله انواع متنوعی از پوشش‌های TiO2 مناسب در راکتورهای ثابت برای حذف پساب‌های رنگزای آلی بررسی گردیده است. روش‌های پوشش دادن کاتالیست روی پایه شامل روش‌های فیزیکی (عملیات حرارتی و...) و شیمیایی (سل- ژل، نشاندن شیمیایی بخار و...) همچنین مزایا و معایب آنها مورد بررسی قرار گرفته است.