Yaş Dostu Mekanlar ve Hizmetler - Mert Ersözlü; Özgür Arun (Senex: Yaşlılık Çalışmaları Dergisi)
Son 10 yıl içinde yaş dostu çevre, mekan ve topluluklar yaratma ideali ve bu ideale ulaşmayı hedefleyen çalışmalar, merkezi hükümetlerin, yerel yönetimlerin, sivil toplumun, özel sektörün ve akademinin gündemine girmeye başladı. Bu bağlamda yaş dostu mekan çalışmaları başta incinebilir kesimler olmak üzere kapsayıcı ve sürdürülebilir bir perspektifle çevrenin gündelik yaşam üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor. 2017 yılında yayın hayatına başlayan Senex: Yaşlılık Çalışmaları Dergisi 2024 yılının ilk sayısında yaş dostu mekân ve hizmetlere yönelik saha araştırmalarından oluşan bilimsel çalışmalara yer veriyor. Senex derginin yaş dostu mekanlar ve hizmetler sayısıyla, yaşlılar arasında muazzam çeşitliliğin olduğu bir çevrede yaş dostu ortamları nasıl teşvik edeceğimize dair anlayışımızın geliştirilmesine, araştırmacıların konuya ilgilerinin arttırılmasına ve yaş dostu mekanlar ile hizmetler konusuna ilişkin kamu bilincinin yaratılmasına katkı sunulması amaçlanmaktadır.