TEKNOLOJİ POLİTİKALARI VE TÜRKİYE: BİR İNCELEME - İsmail Seyrek; Murat Sarıkaya (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışma Avrupa Topluluğuna girmeyi amaçlayan Türkiye için optimal bir teknoloji politika çerçevesi oluşturmak için dünyadaki teknoloji politikaları arasında bir karşılaştırma yapmak amacındadır. Bilindiği gibi Altıncı Çerçeve Programı, Avrupa rekabetçiliği, bilim ve teknoloji politikasının desteği için temel araştırma alanlarını belirlemeyi ummaktadır. Bu programa katılmak Türkiye için önemli bir aşamadır, buna ilaveten Türkiye daha çok dünyadaki olası ticaret ve piyasa fırsatlarıyla uyumlu özel bir teknoloji politikasına ihtiyaç duymaktadır. Bu teknoloji politikasının Türkiye’nin küresel ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulması gerekmektedir.