Жиророзчинні вітаміни, їхнє значення в обмінних процесах, рості та розвитку дітей різного віку - O.M. Mochulska; I.B. Chornomydz; N.I. Yarema; N.M. Gavryliuk; B.M. Palasiuk; V.L. Nazaruk; Ya.V. Rohalska; N.O. Davybida (Сучасна педіатрія: Україна)
Вітаміни є низькомолекулярними сполуками з характерною високою біологічною активністю різноманітної хімічної природи, які мають дуже різноманітний склад, будову і фізико-хімічні властивості. На відміну від макронутрієнтів (білків, жирів і вуглеводів), мікронутрієнти володіють високою біологічною активністю, хоча не є джерелом енергії або пластичного матеріалу.