Edinsel Skrotal Lenfanjioma Sirkumskriptum: Nadir Bir Yerleşim - Zeynep Gizem Kaya İslamoğlu (Genel Tıp Dergisi)
Lenfanjiomlar lenfatik sistemin benign proliferasyonlarıdır; endotelle çevrili dilate lenf kanallarından oluşan yüzeyel bir vasküler malformasyondur. Lenfanjioma sirkumskriptum LC , kutanözlen fanjiomların en sık görülen tipidir. Doğumda veya erişkin yaşta ortaya çıkabilir. En fazla görülen lokalizasyonlar aksilla, oral kavite, üst ekstremiteler, omuzlar, kasık, makat gibi lenfatik akımın yoğun olduğu bölgelerdir. Skrotum oldukça nadir görülen yerleşim yerlerinden biridir. Burada yaklaşık 2 yıl önce skrotumda şikayetleri başlayan, kronik hepatit B taşıyıcısı, klinik ve histopatolojik inceleme sonunda lenfanjioma sirkumskriptum tanısı alan 22 yaşında bir erkek hasta sunulmaktadır. Olgunun bu nadir duruma dikkati çekmek ve gereksiz tedavileri önlemek amacıyla sunulması uygun bulunmuştur