مروری بر مواد رنگزای آلی بر پایه ایندولین برای استفاده در ابزارهای اپتوالکترونیک - مژگان حسین نژاد (مطالعات در دنیای رنگ)
فنوتیازین یک مولکول پروانه‌ای شکل است که به عنوان ماده شروع‌کننده برای سنتز مواد رنگزای آلی برپایه ایندولین کاربرد دارد. این مواد رنگزا خواص و عملکرد چشمگیری در ابزارهای الکترونیکی دارند. بسیاری از ویژگی‌های نوری و الکتریکی مانند فوتولومینسانس، الکترولومینسانس و خواص الکتروشیمیایی، می‌تواند توسط قراردادن استخلاف‌های مناسب بر روی بدنه فنوتیازین بهینه شوند. در چند دهه گذشه، این مواد رنگزای حساس به الکتریسیته و نور، کاربردهای گسترده‌ای پیدا کرده‌اند. این مقاله آخرین تحقیقات در مورد توسعه مواد رنگزای آلی برپایه ایندولین با تمرکز بر روی فنوتیازین با اندازه مولکولی کوچک و متوسط برای کاربرد در سلول‌های خورشیدی حساس‌شده به مواد رنگزا، دیودهای نورتاب آلی، اپتیک غیرخطی، حاملهای حفره و حسگر را ارئه می‌دهد. به همین منظور تلاش شده است تا ارتباط خواص ساختاری و طراحی مولکول برای بهبود این کاربردها مورد ارزیابی قرار گیرد و چشم‌اندازها بررسی شود.