Правомірність правочинів у цивільному праві - I.V. Rushchak; M.V. Bielova (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті досліджується проблематика правомірності правочинів у цивільному праві України, їх історичний розвиток від римського права до сучасності та вплив римсько-правових конструкцій на формування сучасного інституту правочинів. Особлива увага приділяється аналізу співвідношення понять «правомірність» та «законність» у контексті правочинів, де правомірність розглядається як більш широке поняття, що включає відповідність не лише нормам позитивного права, але й іншим джерелам цивільного права, його принципам та звичаям.