De la incorporació del llenguatge inclusiu a l’afebliment de la llegítima catalana: els propòsits del Projecte de llei d’actualització del Codi civil de Catalunya - Rosa Barceló Compte; Gemma Rubio Gimeno (Revista de Llengua i Dret - Journal of Language and Law)
El Projecte de llei d’actualització, incorporació i modificació de determinats articles del Codi civil de Catalunya, pel qual es modifiquen i s’afegeixen diverses normes al Codi civil de Catalunya, proposa una actualització legislativa amb un vessant doble: un vessant formal, per a l’assoliment progressiu d’un llenguatge amb pretensió inclusiva de gènere, i un vessant material, mitjançant l’adequació de determinades institucions a fi de donar resposta a l’evolució de la societat o per tal de resoldre qüestions que han resultat controvertides en l’aplicació prèvia de la norma. L’estudi que es presenta a continuació es planteja des d’aquesta doble perspectiva: d’una banda, valorar l’oportunitat i l’encert de la revisió lingüística encetada tímidament mitjançant l’adaptació de normes civils i, de l’altra, considerar si la pretesa actualització d’una institució ben ancorada en el dret de successions com és la llegítima aporta alguna millora apreciable en el reforç de la llibertat de la persona causant.