Söylem Çözümlemesi: Türk, İngiliz ve Amerikan Kültürlerinde Anlatılan Öykülerin Kültürel Bir Çerçeve İçerinde İncelenmesi - Alev Yemenici (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, sözlü öyküleme sırasında anlatıcının dinleyenlerin ilgisini çekmek, merakını uyandırmak ve dinleyicinin, anlattığı öyküyle bütünleşmesini ve öykünün anlatıcı açısından taşıdığı önemi kavrayıp anlatıcının duygularını paylaşmasını sağlamak amacıyla kullandığı yinelemeleri ve yineleme türlerini kültürlerarası verileri çözümleyerek incelemektir. Sözlü öyküleme aşamasında anlatıcıların kullandıkları yinelemelerin ve işlevlerinin kültürlerarası iletişim alanında saptanmış ölçütler çerçevesinde incelenmesi de araştırmanın amacı kapsamındadır.