Фінансові санкції як інструмент міжнародної політики - O. V. Pilat; M. S. Sharenko; С. О. Sumtsova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Фінансові санкції на сьогодні є одним із найпотужніших інструментів міжнародної політики, що дозволяє впливати на держави без прямого використання військової сили. Застосування економічних обмежень стало комплексною альтернативою традиційним методам вирішення конфліктів, надаючи міжнародній спільноті засоби тиску на порушників норм міжнародного права. За останні десятиліття санкції продемонстрували свою ефективність у впливі на економічні та політичні процеси в різних країнах світу, наприклад, в Ірані, Північній Кореї та Росії.