KÜTÜPHANENİN TOPLUMSAL KONUMU VE İŞLEVLERİ - İrfan Çakın (Türk Kütüphaneciliği)
Kütüphaneyi diğer toplumsal kuramlardan ayıran en önemli özellik, O nun toplumun gereksinim duyduğu bilgileri karşılamaya yönelik hizmetler veren bir yapıya sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bu düşünce doğrultusunda çalışmanın amacı, kütüphane kurumunun yapısal1 özellikleri ile işlevlerinin neler olduğunu belirlemeye çalışmaktır.