ارزیابی ویژگی‌های مکانیکی، ضدمیکروبی و مقاومت به آب فیلم نانوکامپوزیتی پروتئین میوفیبریل-نانوفیبر سلولز در ترکیب با اسانس پونه کوهی - محسن کاظمی; بهاره شعبانپور; پرستو پورعاشوری (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
در این تحقیق فیلم زیست نانوکامپوزیت پروتئین میوفیبریل-نانوفیبرسلولز (%4/0NFC ) تولید شد و با هدف فعال سازی و کاهش حساسیت آن به آب، غلظت های مختلف (%2 و 5/1) اسانس پونه کوهی در ماتریکس زیست پلیمر شرکت داده شد. در این راستا ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی، نوری و همچنین فعالیت ضد میکروبی فیلم های مختلف بررسی شد. حضور اسانس در ماتریکس زیست پلیمر پایداری مکانیکی فیلم ها را کاهش داد (05/0>p). هرچند با افزودن اسانس نفوذپذیری فیلم های فعال به بخار آب افزایش نشان داد اما این فیلم‌ها حلالیت و تورم پذیری به مراتب کمتری نسبت به فیلم های نانوکامپوزیت ارائه دادند (05/0>p). افزایش زاویه تماس و کاهش رطوبت فیلم های فعال نیز نشان دهنده افزایش خاصیت آبگریزی و مقاومت به آب آن‌ها بود. بررسی خواص میکروبی فیلم های مختلف نیز نشان داد که فیلم های فعال محتوی هر دو غلظت اسانس خواص ضدمیکروبی قابل قبولی در برابر 3 گونه باکتری Escherichia coli ، Staphylococcus aureus و Bacillus subitilis نشان دادند.