YEDİ ONİKİ YAŞ GRUBU ÇOCUKLARA ÇİZGİ FİLM YÖNTEMİ İLE MÜZE EĞİTİMİNİN VERİLMESİ - Abdulgani Arıkan (Selçuk İletişim)
Bu çalışma  Müze Eğitimine  yardımcı  olacak şekilde  çizgi film uygulamasına yönelik olarak yapılmıştır. Çalışmanın amacı ilköğretim okullarında 7-12 yaş grubu çocuklara sanat eğitiminde verilen müze eğitiminin çizgi filimle verilmesine yönelik bir araştırma ve uygulama oluşturmaktır.Bu çalışmada görsel algının eğitimdeki yeri ve önemi incelenmiş, çocuk özellikleri incelenmiş, çizgi filminin eğitim bağlamında  kullanımı  ele alınmış ve  çizgi filimle oluşturulacak yardımcı paket programların  eğitime katkısının önemli boyutlarda olduğu belirlenmiştir.